راه‌های پیشگیری از اختلافات در تقسیم ارث
نوشته شده توسط : مجله دلتا

آن‌چه از گذشته تا‌کنون اغلب افراد پس از مرگ عزیزانشان با آن روبرو می‌شوند عدم همکاری وراث و به تبع آن اختلاف در تقسیم ارث است.

پیشگیری از اختلافات در تقسیم ارث

ملک، زمین، اتومبیل شخصی و مواردی از این قبیل دستاوردهایی است که معمولا پس از مرگ افراد بجا مانده و دیگر برای او قابل استفاده نخواهند بود و مطابق شرع و قانون به وراث وی تعلق خواهند گرفت. در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع پیشگیری از اختلافات در تقسیم ارث می‌پردازیم.

روش های پیشگیری از اختلاف در تقسیم ارث

تنظیم یک وصیت‌نامه قبل از فوت

جهت پیشگیری از اختلاف در تقسیم ارث بین وراث، هر فرد می‌تواند قبل از فوت خود اقدام به تنظیم وصیت‌نامه نمود.

این وصیت‌نامه می‌تواند با حضور شخص در دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردد. هم‌چنین می‌تواند به خط خود فرد با ذکر دقیق تاریخ و امضاء به‌صورت خودنوشت باشد.

باید دانست بر اساس ماده ۲۹۱ قانون امور حسبی وصیت‌نامه باید بر اساس تشریفات قانونی تنظیم گردد. در غیر این‌صورت در مراجع رسمی پذیرفته نیست مگر این‌که اشخاص ذینفع در ارث به صحت آن اقرار نمایند.

تنظیم وصیت‌نامه عهدی و مشخص نمودن وصی

بر اساس ماده ۸۲۶ قانون مدنی یکی از اقسام وصیت، وصیت عهدی است که در آن فرد وصیت‌کننده یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری مامور نماید.

مستفاد از ماده ۸۵۴ قانون مدنی، هر فرد می‌تواند به موجب وصیت، یک یا چند نفر را مکلف به انجام اموری بعد از فوت خود نماید. این افراد در اصطلاح حقوقی وصی گفته می‌شود.

صلاحیت وصی می‌تواند ناظر به تربیت و نگهداری از اولاد متوفی، پیگیری امور مربوط به دیون و بدهی‌های وی بعد از فوت، رسیدگی به امور معنوی از قبیل نماز و روزه و هر امر دیگری باشد که فرد در وصیت‌نامه خود تعیین می‌نماید.

تقسیم ارث

تفویض وکالت به یکی از وراث در خصوص امور مربوط به ارث

وراث می‌توانند جهت پیشگیری از اختلافات احتمالی در خصوص ارثیه، به یکی از وراث که مورد اعتماد و اطمینان سایرین است وکالت دهند. در نهایت در یکی از دفاتر اسناد رسمی به وی تفویض اختیار نمایند.

تا به نمایندگی از سایر وراثین در خصوص امور مربوط به ارث مانند گرفتن برگه گواهی انحصار وراثت و حکم تقسیم ترکه از شورای حل اختلاف، حضور در دفاتر اسناد رسمی به عنوان نماینده قانونی سایر وراث جهت امضا هنگام فروش مالی که به‌طور مشترک بین وراث موجود است و مواردی از این قبیل حاضر گشته و پس از تعیین تکلیف امور، ماحصل کار را در اختیار سایرین قرار دهد.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی در این زمینه، آیا همسر دوم از شوهر ارث می‌برد؟  مطالعه کنید.

 

 




:: برچسب‌ها: مجله دلتا، نکات حقوقی، مسائل حقوقی،تقسیم ارث ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 آبان 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: