آیا وصیت کلامی دارای اعتبار است؟
نوشته شده توسط : مجله دلتا

وصیت‌نامه شفاهی نوعی از وصیت کردن است که بر خلاف وصیت کتبی، صرفا در جمع دیگران انجام شده و روی فرم یا برگه خاصی نوشته نشده است.

اعتبار وصیت لفظی

تنظیم کردن یک وصیت‌نامه به شیوه صحیح و قانونی سبب می‌شود تا تکلیف بسیاری از امور مربوط به بعد از فوت شخص، از جمله بدهی‌های وی و انجام امور مد نظر وی تعیین شده و برای ورثه نیز مشکلی ایجاد نشود اما آیا وصیت شفاهی اعتبار دارد؟ در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی اعتبار وصیت لفظی می‌پردازیم.

اعتبار وصیت لفظی

بر اساس قانون امور حسبی، وصیت‌نامه باید طبق احکام و قواعد قانونی نگارش شده و به‌صورت وصیت رسمی، وصیت سری  یا وصیت خود نوشت تنظیم شود و هر وصیتی که اینگونه تنظیم نشده باشد، در مراجع رسمی معتبر نبوده و قابل پذیرش نیست.

البته به موجب ماده ۲۹۴ همین قانون، اگر اشخاص ذی‌نفع در ارث متوفی(شخص فوت شده)، وصیت شفاهی یا لفظی متوفی را قبول کرده و به صحیح بودن آن اقرار داشته باشند، وصیت شفاهی متوفی نیز صحیح و مورد قبول خواهد بود. بنابراین در صورتی‌که ورثه صحت وصیت شفاهی را تایید کنند وصیت شفاهی نیز قابل اجرا خواهد بود.

اعتبار بخشیدن به وصیت‌نامه شفاهی متوفی،  که توسط ورثه به عمل می‌آید تحت عنوان تنفیذ وصیت شفاهی نیز شناخته شده است و ذی‌نفع (هرکسی وصیت به نفعش انجام شده است) می‌تواند به دادگاه مراجعه و دادخواست تنفیذ وصیت نامه شفاهی را ارائه دهد.

وصیت لفظی

 آیا وصیت نامه شفاهی در دادگاه معتبر است؟

وصیت شفاهی در صورتی در دادگاه معتبر است که توسط سایر ورثه مورد قبول قرار گرفته باشد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب نکات ضروری و مهم که باید در قرارداد تمدید اجاره بنویسید را مطالعه کنید.





:: برچسب‌ها: مجله دلتا, نکات حقوقی, مسائل حقوقی ,
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: